måndag 4 december 2017

Det börjar närma sig...



Igår var det första advent och son ett brev på posten har kylan hittat hit. Jag hade gärna gjort som Sudden och legat kvar i sängen och myst, men jag hade en del att göra så det var bara att klä på sig och gå upp.



Första anhalten var nagelfix. Det var dags för lite uppfräschning och det blev en kombination av grönt och glittrigt med en fin snöstjärna. Nöjd som vanligt. Johnny kom och hämtade och vi tog en sväng på köpingen.



Det var kyligt och krispigt, men väldigt vackert ute. En bättre kuliss till julskyltningen kunde man inte ha önskat sig.



Det var väldigt stämningsfullt och med många trevliga möten. Till och med med tomtemor.



Lite konstigt kändes det att inte vara på Röda Korset och jobba som de senaste fem åren, men det var också skönt att bara kunna vara.



Det var mycket vackra vyer och underbara färger på himlen - ett riktigt skådespel.



Men som sagt var det riktigt kyligt och det var väldigt skönt att komma in i värmen efteråt. Det var varmt och skönt både i bilen och hemma, men ännu skönare var det att komma in till brasan i yogastudion.



Årets sista fullmåne - en så kallad supermåne - var otroligt vacker, men förstås svår att fota. Den går aldrig att göra riktigt rättvisa med mobilkamera, men några läckra bilder fick jag till.



Vad är då supermåne? Tja - det är inte lika dramatiskt som det låter. Den är helt enkelt lite närmare jorden än vanligt och upplevs därför som större. Nästa gång det är supermåne är redan på nyårsdagen. Så då får vi en ny chans att se en läcker måne.



Efter yogan var det skönt att komma hem och bara vara ett tag och det blev ett tag i soffan innan det var dags för dagens sista göromål. 


 
Pepparkaksbaket hör liksom till första advent. Men jag orkade inte riktigt kavla så osthyveln kom fram istället. Är bara degen tillräckligt kall så går det jättebra att skära bitar med den. Och det smakar ju lika bra även om det inte blir figurer.



Kvällen avslutades med nygräddade pepparkakor och kall mjölk. Så gott - speciellt första gången för säsongen.



Idag kom så min fina stora julkula på plats ovanför amaryllisen så nu närmar sig julen på allvar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar