torsdag 5 september 2013

Svamp på två sätt

Tidigare i veckan lovade jag att dela med mig recept på de två rätter med svamp som jag provade och som blev väldigt goda, så här kommer de.



3 dl blandsvamp (tex Karl Johan, blodriska, fårticka, sandsopp, björksopp och gul kantarell)
1 stor gul lök 
250 g köttfärs
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tetra krossade tomater med basilikasmak
1 mellanstor zucchini
1 påse riven ost
1 msk paprikapulver
Chili, torkad vitlök och persilja enligt smak

Förväll svampen och krama ur den i ett hushållspapper. Bryn svamp och hackad lök i en stekpanna. När löken har fått färg fördela i köttfärsen och stek tills den har fått färg. Blanda i tomaterna och slå på matlagningsgrädde. Smaka av med chilipulver, torkad vitlök och torkad persilja. Låt puttra på låg värme medan zucchinin förbereds. Ta bort skalet på zucchinin och skär den i stavar. Varva zucchini och köttfärsröra i en ugnsfast form. Avsluta med det lager zucchini. Strö över den rivna osten ( välj gärna en smakrik sort) och strö över paprikapulvret. Gratinera i 20 minuter i 200 grader.




2 dl trattkantareller
2 dl rödgul trumpetsvamp (går att ersätta med trattkantareller)
1 stor gul lök
2,5 dl matlagningsgrädde
1 liten burk crème fraîche 
1 stor zucchini
Torkad basilika
En påse riven ost
1 msk paprikapulver
3 drag med kvarnen på Forest blendmixen från Santa Maria 

Grovhacka svampen och löken och bryn dem i margarin. När löken börjar bli genomskinlig så tillsätt matlagningsgrädden. Krydda med Forest blend och basilikan. Rör i crème fraîchen. Stäng av värmen, men låt pannan stå kvar på plattan och efterkoka. Slanta zucchinin och lägg tre lager i en ugnsfast form. Häll över svampröran och skaka formen så att röran fördelas i hela formen. Strö över osten och toppa med paprikapulvret. Gratinera i 20 min i 200 grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar